• کتاب سرمایه‌داری پلتفرمی به چاپ دوم رسید

    کتاب حاضر می‌تواند علاوه بر ایجاد شناخت جهان پلتفرمی معاصر، تجربه‌ای انتقادی نیز برای وضعیتِ امروزین جامعۀ ما در حیطۀ پلتفرم‌های اجتماعی به ارمغان آورد. خصوصاً درجایی که نویسنده بر «پلتفرم‌های عمومی» و «مشارکتی» تأکید می‌کند و آن را راهِ برونْ‌رفت از وضعیت فعلی می‌داند. به نظر می‌رسد که بازخوانی تجربه پلتفرم‌های جدید، رسانه‌های اجتماعی و اقتصاد دیجیتال و مخاطراتش برای ما ایرانیان نیز حاوی درس‌هایی باشد. درس‌هایی که عرصهٔ سیاست‌گذاری فرهنگ، اقتصاد و فناوری ما به‌وضوح با آن روبرو است و می‌تواند شناختی جامع به ما در برابر پلتفرم‌های «نظام جهانیِ شبکه» به دست دهد. همچنین آنانی که این روزها در مورد «شبکۀ ملی اطلاعات» سخن می‌گویند نیز نیازمند شنیدن بحث‌های کتاب حاضر هستند. زیرا ما اکنون در موقعیت سلطۀ نظام جهانیِ شبکه قرار داریم و به‌واسطه این تسلط، بحران‌هایی پیش روی ما قرار دارد. آن‌چنان‌که از یک‌سو، به‌واسطۀ قدرت کلان‌داده‌ها و زیرساخت شبکه، با وضعیتی پسااستعماری روبرو هستیم و از سوی دیگر، از پیامدهای منفی ادغام در اقتصاد جهانی دیجیتال و پلتفرم‌ها در امان نیستیم یا اساساً از آن اطلاع نداریم.

  • کتاب «پویش: روایت یا داستان» منتشر شد

    این کتاب تمام تلاش خود را می‌کند تا استفاده از آن و مراجعه فوری به محتوای آن آسان باشد. بنابراین با یک نمای کلی تصویری از الگوی پویش راهبرد مبتنی بر داستان شروع شده و سپس به شش بخش اصلی تقسیم می‌شود. فصل اول به ریشه‌های عمیق روایت در تجربه بشری می‌پردازد و دلیل این امر را می‌گوید که چرا باید روایت در تلاش‌ها برای تغییر اجتماعی در جهت دستیابی به پیشرفت نظام‌مند مورد توجه قرار گیرد. فصل دوم جنبه‌های مختلف قدرت روایت را بررسی می‌کند و چارچوب نظری تحلیل قدرت روایی از جمله عناصر داستان را به عنوان چارچوبی معرفی می‌کند که می‌تواند موجب ساختارشکنی یا خلق داستان‌های جدید شود. فصل سوم چارچوبی برای نبرد داستان برای خلق و یا به چالش کشیدن روایت‌های تغییر اجتماعی ارائه می‌دهد. در فصل چهارم الگوهای مداخله به عنوان ابزاری برای تغییر روایت‌ها بیان می‌شود. در فصل پنجم به چند مطالعه موردی کوتاه که از راهبرد مبتنی بر داستان در پویش‌های مردمی بهره گرفته‌اند اشاره می‌گردد. سرانجام، فصل ششم نیز فراخوانی برای نوآوری است و مارا به کاوش‌های عمیق‌تر و همچنین امکاناتی ـ که راهبرد مبتنی بر داستان در مواجهه با لحظات سیاسی امروز ما فراهم می‌سازد ـ دعوت می‌کند.

  • ترجمه کتاب «سرمایه‌داری پلتفرمی»

    کتاب «سرمایه‌داری پلتفرمی» نوشته نیک سرنیک در سال ۲۰۱۷ منتشر شده و یکی از پربسامدترین کتاب‌های سال‌های اخیر در حوزه پلتفرم‌های اجتماعی و اقتصاد دیجیتال است.
    استدلال این کتاب این است که سرمایه‌داری بعد از یک دوره کاهش طولانی در سودآوری تولید، رو به سوی «اطلاعات» آورده است و اطلاعات را روشی برای حفظ رشد اقتصادی و نیروی حیاتی در رویارویی با بخش تنبل تولید می‌داند. در قرن بیست و یکم و بر اساس تغییرات فناوری‌های دیجیتال، اطلاعات به نحوی فزاینده تبدیل به نقطه مرکزی بنگاه‌های اقتصادی و ارتباط آن‌ها با کارگران، مشتریان و دیگر سرمایه‌داران شده است. پلتفرم در اینجا به‌عنوان الگوی جدید تجاری پدیدار می‌شود که قادر به استخراج و کنترل مقادیر عظیمی از اطلاعات است و ما با این تغییر، شاهد ظهور شرکت‌های بزرگ انحصاری هستیم. امروز سرمایه‌داری اقتصادهای با درآمد بالا و متوسط، به‌گونه‌ای فزاینده در انحصار این شرکت‌هاست و این کتاب اشاره می‌کند که این روند ادامه خواهد داشت. هدف این کتاب این است که این پلتفرم‌ها را در زمینه‌ای بزرگ‌تر از تاریخ اقتصاد در نظر گیرد و آن‌ها را به‌عنوان ابزاری برای تولید سود فهم کند و طرحی کلی از برخی از تمایلاتی ارائه دهد که نتیجه کار آن‌هاست.

  • کتاب «ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتال در اینستاگرام» به زودی منتشر می‌شود

    کتاب«ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتال در اینستاگرام» (۲۰۱۸) نوشته الیزا سرافینلی و با ترجمه مجید سلیمانی ساسانی، به زودی توسط انتشارات «سوره مهر» منتشر می‌شود. این کتاب از اولین آثاری است که از منظر فرهنگی و اجتماعی، به تحلیل تحولات جدیدی پرداخته است که انتشار عکس‌ها در رسانه‌های اجتماعی ایجاد کرده‌اند و در این زمینه، پلتفرم اینستاگرام را مورد تحلیل قرار می‌دهد.