• ویراست جدید کتاب زندگی دیجیتالی در اینستاگرام؛ ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی منتشر شد

    کتاب حاضر به دنبال ارائه تفسیری انتقادی از اینستاگرام است که به واسطه آن بتوان از میانجی گری و تحرک دیگر پلتفرم ها سخن به میان آورد . اکنون فرهنگ دیجیتالی بیشتر از نشستن در برابر یک رایانه است و تحرک و میانجی گری تلفن های هوشمند روش های نوینی برای تولید و اشتراک گذاری عکس ها ایجاد کرده است . این تغییر افراد را به سمتی هدایت می کند که رویدادها مردم و محیط پیرامون خود را به گونه ای بصری درک کنند . هر چیزی به عنوان فرصتی برای عکاسی درک می شود و این حالت شکل های جدیدی از تجربه زندگی روزمره به وجود می آورد . ناپایداری فرهنگ دیجیتالی که در این کتاب مورد بحث قرار گرفته است , این مسئله مهم را در نظر می گیرد که مردم بیشتر از آنکه به تولید محتوای متنی از خود بپردازند به تولید محتوای بصری از خود اقدام می کنند و در این مسئله استفاده گسترده از اینستاگرام بنیانی را برای زیبایی شناسی بصری تلفن های همراه جدید بازنمایی می کند. نهایتا کتاب حاضر این بحث را مطرح می کند که امر بصری تشدید شده از خلال حضور مشارکت کنندگان در پلتفرم های متحرک و میانجی به گونه ای اساسی موجب تغییر در کارکردهای سنتی عکاسی می شود.

  • انتشار کتاب مقدمه‌ای بر راهنمای تحلیل روایت در فیلم

    «تحلیل روایت» به عنوان یکی از روش‌های تحلیل بازنمایی، بیشتر در حوزه مطالعات ادبی، شعر، داستان و رمان مورد توجه بوده است و پژوهش‌های بسیار کمی در مطالعه روایت در رسانه‌ها، خصوصاً مطاعات فیلم می‌توان یافت که تحلیل بازنمایی خود را با استفاده از نظریه و روش تحلیل روایت ارائه کرده باشند. از این جهت و به لحاظ نظری و روش‌شناختی، این کتاب می‌تواند نقطه شروع و راهنمایی برای کاربرد تحلیل روایت در مطالعات بازنمایی در رسانه‌ها برای دانشجویان و علاقمندان حوزه‌های مختلف علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات فیلم و سینما باشد و موضع «بین‌رشته‌ای» را تقویت کند. از این رو، کتاب حاضر در چهار فصل کاربرد نظریه بازنمایی و نظریه و روش تحلیل روایت در تحلیل کیفی فیلم را با ارائه نمونه‌هایی از فیلم‌ها نشان می‌دهد.

  • کتاب سرمایه‌داری پلتفرمی به چاپ دوم رسید

    کتاب حاضر می‌تواند علاوه بر ایجاد شناخت جهان پلتفرمی معاصر، تجربه‌ای انتقادی نیز برای وضعیتِ امروزین جامعۀ ما در حیطۀ پلتفرم‌های اجتماعی به ارمغان آورد. خصوصاً درجایی که نویسنده بر «پلتفرم‌های عمومی» و «مشارکتی» تأکید می‌کند و آن را راهِ برونْ‌رفت از وضعیت فعلی می‌داند. به نظر می‌رسد که بازخوانی تجربه پلتفرم‌های جدید، رسانه‌های اجتماعی و اقتصاد دیجیتال و مخاطراتش برای ما ایرانیان نیز حاوی درس‌هایی باشد. درس‌هایی که عرصهٔ سیاست‌گذاری فرهنگ، اقتصاد و فناوری ما به‌وضوح با آن روبرو است و می‌تواند شناختی جامع به ما در برابر پلتفرم‌های «نظام جهانیِ شبکه» به دست دهد. همچنین آنانی که این روزها در مورد «شبکۀ ملی اطلاعات» سخن می‌گویند نیز نیازمند شنیدن بحث‌های کتاب حاضر هستند. زیرا ما اکنون در موقعیت سلطۀ نظام جهانیِ شبکه قرار داریم و به‌واسطه این تسلط، بحران‌هایی پیش روی ما قرار دارد. آن‌چنان‌که از یک‌سو، به‌واسطۀ قدرت کلان‌داده‌ها و زیرساخت شبکه، با وضعیتی پسااستعماری روبرو هستیم و از سوی دیگر، از پیامدهای منفی ادغام در اقتصاد جهانی دیجیتال و پلتفرم‌ها در امان نیستیم یا اساساً از آن اطلاع نداریم.

  • کتاب «پویش: روایت یا داستان» منتشر شد

    این کتاب تمام تلاش خود را می‌کند تا استفاده از آن و مراجعه فوری به محتوای آن آسان باشد. بنابراین با یک نمای کلی تصویری از الگوی پویش راهبرد مبتنی بر داستان شروع شده و سپس به شش بخش اصلی تقسیم می‌شود. فصل اول به ریشه‌های عمیق روایت در تجربه بشری می‌پردازد و دلیل این امر را می‌گوید که چرا باید روایت در تلاش‌ها برای تغییر اجتماعی در جهت دستیابی به پیشرفت نظام‌مند مورد توجه قرار گیرد. فصل دوم جنبه‌های مختلف قدرت روایت را بررسی می‌کند و چارچوب نظری تحلیل قدرت روایی از جمله عناصر داستان را به عنوان چارچوبی معرفی می‌کند که می‌تواند موجب ساختارشکنی یا خلق داستان‌های جدید شود. فصل سوم چارچوبی برای نبرد داستان برای خلق و یا به چالش کشیدن روایت‌های تغییر اجتماعی ارائه می‌دهد. در فصل چهارم الگوهای مداخله به عنوان ابزاری برای تغییر روایت‌ها بیان می‌شود. در فصل پنجم به چند مطالعه موردی کوتاه که از راهبرد مبتنی بر داستان در پویش‌های مردمی بهره گرفته‌اند اشاره می‌گردد. سرانجام، فصل ششم نیز فراخوانی برای نوآوری است و مارا به کاوش‌های عمیق‌تر و همچنین امکاناتی ـ که راهبرد مبتنی بر داستان در مواجهه با لحظات سیاسی امروز ما فراهم می‌سازد ـ دعوت می‌کند.

  • چگونه مخاطبانِ رسانه‌های جمعی به کاربران رسانه‌های اجتماعی تبدیل شدند؟ – انتشار کتاب مصرف رسانه‌ای در فضای مجازی؛ از مخاطبان تا کاربرانِ ایرانی

    نویسنده در این مطالعه به دنبال آن است که در قالب پژوهشی کمّی، دلایل و انگیزه‌های استفاده از رسانه‌های مجازی را بررسی کند و الگوها، ابعاد، میزان و انواع مصرف رسانه‌ای در رسانه‌های اجتماعی را بسنجد؛ اینکه در قیاس با رسانه‌های جمعی، ذائقه مصرفی کاربران (مخاطبان) رسانه‌های اجتماعی چه تغییری کرده است و این مصرف چگونه براساس طبقات مختلف اجتماعی و نسلی تحلیل می‌شود. هم‌چنین، به دنبال راهی برای شناخت و تبیین رابطه و نسبت بین محتوای رسانه‌های جمعی و محتوای مصرفی در رسانه‌های اجتماعی و تغییرات و تحولات آن از نظر‌گاه مصرف مخاطبان است.

  • گفتگو با خبرگزاری کتاب ایران: پس از مسلمانان نوبت چینی‌هاست که دیگریِ هالیوود باشند

    موجودیتی که تحت عنوان غرب شناخته می‌شود در تمام این سال‌ها نیاز به دیگری داشته است. در دوره‌ای «دیگری» اصلی مارکسیسم و شوروی بوده است اما پس از فروپاشی شوروی «دیگری»، مسلمانان بوده‌اند. به نظر می‌رسد این روند ادامه پیدا کرده است. اما نکته اساسی‌تری هم وجود دارد. نظام جهانی به رهبری آمریکا شاید در تحولات اخیر ضعیف شده باشد اما برای احیای خود توجه به دیگری را تشدید خواهد کرد. مهمترین دیگری در حال حاضر مسلمانان هستند و دیگری جدیدی که اهمیت زیادی پیدا کرده است، شرق آسیا و تمدن کنفوسیوسی چین است. حس می‌کنم در سال‌های آینده توجه منفی به چین و آسیای شرقی افزایش پیدا خواهد کرد و روند بازنمایی مسلمانان کاهش خواهد یافت. در واقع نظریه جنگ تمدن‌های هانتینگتون گامی رو به جلو برخواهد داشت. اما به گمان من روس‌ها، مسلمانان و چینی‌ها از دایره بازنمایی پسااستعماری به زودی خارج نخواهند شد.

  • معرفی کتاب شرق‌شناسی هالیوود در شبکه خبر سیما

    کتاب شرق‌شناسی هالیوود از چه منظری سعی کرده است مطالعات پسااستعماری را گسترش دهد؟ در این ویدئو که به همت گروه مستند شبکه خبر سیما تهیه شده است در ۵ دقیقه به این پرسش پاسخ داده می‌شود و این کتاب معرفی می‌گردد.

  • ترجمه کتاب «سرمایه‌داری پلتفرمی»

    کتاب «سرمایه‌داری پلتفرمی» نوشته نیک سرنیک در سال ۲۰۱۷ منتشر شده و یکی از پربسامدترین کتاب‌های سال‌های اخیر در حوزه پلتفرم‌های اجتماعی و اقتصاد دیجیتال است.
    استدلال این کتاب این است که سرمایه‌داری بعد از یک دوره کاهش طولانی در سودآوری تولید، رو به سوی «اطلاعات» آورده است و اطلاعات را روشی برای حفظ رشد اقتصادی و نیروی حیاتی در رویارویی با بخش تنبل تولید می‌داند. در قرن بیست و یکم و بر اساس تغییرات فناوری‌های دیجیتال، اطلاعات به نحوی فزاینده تبدیل به نقطه مرکزی بنگاه‌های اقتصادی و ارتباط آن‌ها با کارگران، مشتریان و دیگر سرمایه‌داران شده است. پلتفرم در اینجا به‌عنوان الگوی جدید تجاری پدیدار می‌شود که قادر به استخراج و کنترل مقادیر عظیمی از اطلاعات است و ما با این تغییر، شاهد ظهور شرکت‌های بزرگ انحصاری هستیم. امروز سرمایه‌داری اقتصادهای با درآمد بالا و متوسط، به‌گونه‌ای فزاینده در انحصار این شرکت‌هاست و این کتاب اشاره می‌کند که این روند ادامه خواهد داشت. هدف این کتاب این است که این پلتفرم‌ها را در زمینه‌ای بزرگ‌تر از تاریخ اقتصاد در نظر گیرد و آن‌ها را به‌عنوان ابزاری برای تولید سود فهم کند و طرحی کلی از برخی از تمایلاتی ارائه دهد که نتیجه کار آن‌هاست.

  • کتاب «ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتال در اینستاگرام» به زودی منتشر می‌شود

    کتاب«ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتال در اینستاگرام» (۲۰۱۸) نوشته الیزا سرافینلی و با ترجمه مجید سلیمانی ساسانی، به زودی توسط انتشارات «سوره مهر» منتشر می‌شود. این کتاب از اولین آثاری است که از منظر فرهنگی و اجتماعی، به تحلیل تحولات جدیدی پرداخته است که انتشار عکس‌ها در رسانه‌های اجتماعی ایجاد کرده‌اند و در این زمینه، پلتفرم اینستاگرام را مورد تحلیل قرار می‌دهد.

  • انتشار کتاب «شرق‌شناسی هالیوود»

    به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «شرق‌شناسی هالیوود: تحلیل روایت پسااستعماری مسلمانان در سینمای هالیوود» نوشته مجید سلیمانی ساسانی به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد. مجید سلیمانی، دانش‌آموخته دکتری علوم ارتباطات و پژوهشگر حوزه فرهنگ و رسانه است و این کتاب را در ۷ فصل تنظیم کرده و به دنبال پاسخ به این پرسش است که بازنمایی ملل شرق، خصوصاً اسلام و مسلمانان در سینمای هالیوود چگونه رخ می‌دهد و این بازنمایی در حوزه‌هایی همچون؛ «جنسیت و زنان مسلمان»، «قومیت و نژاد»، «سیاست و اسلام سیاسی» و «هراس، ترور و وحشت» چگونه دنبال شده است.